PAR BAR 3 - YODEZEEN ⓒ Andrii Shurpenkov


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Par Bar 3 is a new restaurant and bar in a residential area of Kyiv, created according to the principle of genuineness Osokorky is the urban residential district of Kyiv — one of its youngest urban areas. It is located in the south-east of the city, in its left-bank part. Back in the early 1990s this area was a village with meadows where local residents ranged, and today the millions of square meters are represented with concrete and metal. "Understanding and accepting history of Osokorky area we made this place as close to nature as it was possible. Therefore, the basis of the restaurant concept lied in wood and living plants. For me, Par Bar project is a tribute to the craftsmanship and natural materials" - says Artem Zverev, the chief architect of the project, YODEZEEN studio.


  PAR BAR 3 - YODEZEEN ⓒ Andrii Shurpenkov


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Par bar 3는 자연에 둘러싸인 키예프의 주택가에 자리 잡고 있는 레스토랑이자 술집이다. 레스토랑이 위치한 오소코키는 키예프의 가장 젊은 도시 중 하나로 불린다. 1990년대 초까지만 하더라도 오소코키의 마을들은 목초지로 이뤄졌었다. 그러나 현재는 젊은 도시라는 이름에 걸맞게 콘크리트와 금속으로 된 건물들이 그 자리를 메우고 있다. YODEZEEN Studio 수석 설계자 Artem Zverev는 "오소코키 지역의 역사를 이해하고 받아들이면서 최대한 자연에 가깝게 만들고자 했습니다. 그래서 레스토랑의 기본 바탕을 나무와 살아있는 식물에 중점을 두었습니다" 라며 프로젝트를 설명했다.


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A wine cabinet with a collection of more than 300 types of wine serves as the partition, dividing the restaurant into 2 zones: the main hall and the terrace. This element is decorated with metal slats and tinted glass. The sun and the artificial light in the evening reflect the greenery in the glass, creating an emerald hue that flows throughout the restaurant. The ceiling of the terrace is made with curved perforated metal, which visually increases the area of the terrace. The ceiling of the terrace is made with curved perforated metal, which visually increases the area of the terrace.


  PAR BAR 3 - YODEZEEN ⓒ Andrii Shurpenkov


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300종류 이상의 와인을 모아 놓은 와인 캐비닛이 칸막이 역할을 하며 레스토랑을 메인홀과 테라스 두 구역으로 분리하고 있다. 또 금속 패널과 색조 유리의 장식들은 자연광, 조명과 한데 어우러져 레스토랑 전체를 에메랄드 빛깔로 물들인다. 아울러 곡선형으로 만들어진 테라스의 천장은 시각적으로 넓어 보이는 효과를 가져다준다.


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A special atmosphere to the whole space is created by numerous of green plants that are revealing their story in every part of the restaurant: the entrance area is a welcome one, the dining area got an atmosphere of intimacy. Green color intertwines deeply with the color of wood, casting its emerald hue on tables and slats, creating an urban jungle concept in a chilly residential area of concrete. "Designing the Par Bar, we made the space expanding from the very entrance. It was important to maintain a delicate balance between the story of materials and ultramodern solutions. We wanted to give this interior a certain authenticity," emphasized by the studio architects.


  PAR BAR 3 - YODEZEEN ⓒ Andrii Shurpenkov


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레스토랑의 많은 부분에는 녹색 식물들로 채워져 공간 전체에 특별한 분위기를 자아낸다. 식물들은 나무 색상의 테이블들과 구조물에 에메랄드 빛깔을 비추며 차가운 콘크리트를 따스한 자연 속에 있는 듯한 느낌을 받게 해준다. YODEZEEN 건축가들은 "Par Bar 3 를 디자인하면서 우리는 공간의 시작점인 입구에서부터 녹색의 자연과 현대적 건축물 사이의 균형을 잡고자 노력했다"고 강조하며 "이런 저희의 생각이 합쳐져 Par bar 3 의 인테리어 속에 우리의 자연 친화적 가치를 담아낼 수 있었다"며 소감을 전했다.


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